Засоби догляду за лежачими хворими

Досить велика кількість хворих не в змозі самостійно реалізовувати деякі свої фізіологічні потреби. Хтось тому, що не може ходити або стояти вертикально, хтось через неправильну роботу нервової системи, хтось через брак відповідних сигналів з боку нервової системи. Особливо неприємними є проблеми, пов'язані з потребою відвідати туалет. Якщо у хворого немає такої можливості, застосовуються медичні судна. З їх допомогою пацієнт може не турбувати зайвий раз доглядальницю або медсестру, не відчувати незручності від своїх прохань.

Понад те, чимало урологічних хворих потребують постійного використання таких засобів. Люди, які нещодавно перенесли хірургічне втручання, найчастіше потребують особливого догляду. Щоб забезпечити відповідну зручність, попередньо необхідно купити сечоприймач. Серед тих, хто потребують багаторазових моделей, є категорія хворих на онкологічні захворювання або чоловіки, які перенесли операцію на передміхуровій залозі. Для нормального й регулярного сечовипускання цей пристрій їм просто життєво необхідний.

Застосування й зручність для пацієнтів

Природно, що після операцій багатьом людям важко рухатися і, вже тим більше відвідувати туалет. Якщо операція проводилася на опорно-руховому апараті, кишечнику або сечовидільній системі, пацієнт не зможе сам цього робити ще довго. У таких випадках під людину кладуть судно медичне підкладне, що дозволяє йому опорожняться в будь-який час за потреби.

В цілому, функціональне призначення кало- і сечоприймачів зводиться до того, щоб:

  • пацієнт мав можливість справити природну потребу, не змінюючи положення тіла;
  • надати хворому належні гігієнічні умови;
  • мати можливість регулярно відводити з організму зайву сечу і шлаки;
  • забезпечити процеси загоєння на прооперованих тканинах;
  • виключити потрапляння мікробів і хвороботворних бактерій всередину організму через незахищені ділянки тіла.

Особливості пристосувань

Для різних статей передбачено декілька різних за конструкцією сечоприймачів. Так, сечоприймач жіночий трохи відрізняється від відповідного чоловічого. Це пояснюється виключно фізіологією чоловіків і жінок, і не містить будь-якого фактору, що полегшує стан пацієнта. Безумовно, сутність пристроїв у цілому однакова. Існують також і сечоприймачі для дітей. Вони відрізняються меншим обсягом. Точно також, як і в «дорослих» моделях, буває сечоприймач для хлопчиків і для дівчаток.

Класичним варіантом пристосування для справляння потреб є так звана «качка». Це пласка ємність із пластмаси, спеціального скла або металу з відокремленою від корпусу звуженою шийкою. Знову ж таки, для різних статей є свої особливості. Чоловікам підійде горлечко круглого перерізу, а жінкам – особливої анатомічної форми.

Слід зазначити, що перед тим, як звичайне судно медичне купити, варто задуматися про деякі аспекти статевих відмінностей. Наприклад, при використанні «качки» кут розташування корпусу і, зокрема, таза неважливий. Це може бути дуже важливим при реабілітації після операцій на тазостегнових суглобах, де підняття таза небезпечне негативними наслідками.

Калоприймачі представляють собою ємності з полімерного синтетичного запахонепроникного матеріалу, які можуть бути прикріплені до тіла пацієнта за допомогою спеціальних липких стрічок. Вони можуть бути як закритими, призначеними для одноразового застосування, так і відкритими – для багаторазового. З їх застосуванням також пов'язаний ряд особливостей. Наприклад, є спеціальна паста для калоприймача, що використовується в якості герметика. Вона не дозволяє вмісту кишечника протікати і захищає шкіру навколо стоми від подразнення.

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Сечоприймачі, калоприймачі, судна?

Які товари з найнижчою ціною в категорії Сечоприймачі, калоприймачі, судна?

Які найдорожчі товари в категорії Сечоприймачі, калоприймачі, судна?

Сечоприймачі, калоприймачі, судна

Показати ще