Що таке глюкометр

Глюкометри являють собою спеціальні медичні прилади, які призначаються для вимірювання рівня цукру в крові. Ці пристрої розроблені спеціально для людей, які страждають від цукрового діабету або схильні до вказаного захворювання. Пристрій має виключно тестове призначення й допомагає визначити різке підвищення рівня цукру. У таких ситуаціях пацієнт отримує сигнал, що йому потрібно оперативно звернутися по консультацію ендокринолога.

Такі прилади найчастіше купують зважаючи на індивідуальні рекомендації лікарів. Крім того, кожен потенційний власник такої техніки щиро хоче, щоб вона прослужила якомога довше. Лікарі рекомендують використовувати апарат уранці, в обід і ввечері. Така інтенсивна експлуатація вимагає від пристрою чималої міцності й довговічності. Саме ці критерії ставлять за орієнтир компанії, які виробляють глюкометри.

Всупереч поширеній думці про те, що ці прилади є універсальними, є кілька великих категорій таких пристроїв.

  • Глюкометри для літніх людей, у яких уже діагностований діабет. Далеко не кожен пенсіонер чудово розбирається в техніці. Тому, під час виготовлення таких приладів на перший план виводилася саме зручність користування. Виробники встановлюють на них збільшений екран. Також поставляється зрозуміла інструкція, яка може підказати бабусям і дідусям, як користуватися придбаним пристроєм. Сам глюкометр і тест смужки такого типу продаються за раціональною вартістю.
  • Глюкометри для людей до 40 років, у яких діагностували цукровий діабет. Призначаються для пацієнтів, яким уже виповнилося понад дванадцять років. Вирізняються сучасним, яскравим, оригінальним дизайном. Щоб користувач отримав можливість нанести краплю крові в умовах поганої освітленості, пристрій обладнаний підсвіткою.
  • Глюкометри для людей із підозрою на діабет. Виробляються в найрізноманітніших конструкційних формах. Допомагають провести ретельний аналіз нанесеної краплі крові за найкоротші терміни.
  • Глюкометри для тварин. Свійські тварини, а саме кішки й собаки, також дуже часто страждають від підвищеного рівня цукру в крові. Щоб уникнути частих поїздок до ветеринара, їхні господарі намагаються придбати спеціальні апарати для того, щоб проводити необхідні аналізи в домашніх умовах. Такі пристрої привертають увагу

Як вибрати глюкометр

Вибір глюкометра — важливе завдання. Від цього приладу досить часто залежить здоров'я людини. Щонайперше варто визначитися з функціональним типом пристрою. Для цього буде потрібно врахувати свою вікову категорію. Крім цього, варто звернути увагу на компанію-виробника. Перевірені виробники, які добре зарекомендували свою продукцію серед цільової аудиторії, виробляють її максимально якісно. Щоб знайти по-справжньому точну й міцну модель, настійно рекомендується уважно вивчити відгуки покупців. Так можна визначити працездатність і точність апарату.

Поширені питання та відповіді

Показати ще