Визначення температури термометрами для тіла - звична процедура під час перших симптомів застуди. Адже жар - ознака інфекційних захворювань, які переслідують нас на кожному кроці. Саме тому в кожній домашній аптечці мають медичні градусники.

Різновиди термометрів для тіла

Ртутний термометр знайомий усім із дитинства. Має вигляд запаяної скляної колби з капіляром, у якому є ртуть. Полюбився він усім через точність, доступність та довговічність, а також простоту в дезінфекції. Вимірюють ним температуру як під пахвою, так і орально, і ректально. Головна вада — це саме скляна колба, яку можна легко розбити, внаслідок чого звільниться отруйна речовина, що міститься всередині, з небезпечними парами. Ще й досить-таки довгий час для визначення температури - 10 хвилин. Тому на ринку почали з'являтися прилади без ртуті, зовні схожі з ртутними. Але всередині міститься нешкідливий галінстан. Ця речовина є гарним аналогом, що складається зі сплаву галію, індію та цини. Його вада у великій вартості, порівнюючи зі звичним ртутним.

Ідеальним варіантом для вимірювання температури вважається електронний термометр, він представлений у дешевшій, і вищій ціновій категорії, отже покупець обов'язково знайде підходящий. За допомогою датчиків, які містяться всередині, результат транслюється на дисплей. Цифрові термометри абсолютно безпечні і їх неможливо розбити або істотно зашкодити не зумисне. Великим плюсом таких приладів є вбудована пам'ять, яка запам'ятовує останні вимірювання, підсвітка екрана й можливість зміни шкали з Цельсія на Фаренгейт і назад. Мінуси — це морока із заміною батарейок і неможливість якісно продезінфікувати.

Інфрачервоний прилад працює, випромінюючи спеціальні промені, і має функції такі ж, що й електронний. Легкий у догляді й дезінфекції. Представлені також і безконтактні моделі пристрою, що допомагають вимірювати температуру примхливій дитині. Безконтактний апарат - найкраще рішення для молодих батьків, можна визначити стан дитини, не розбудивши її, а результат буде гранично точним. Представлений пристрій є універсальним, ним можна вимірювати не тільки температуру тіла, а й води, їжі, оскільки прямого контакту з речовиною немає.

Правила вимірювання температури тіла

Є стереотип, що електронні термометри дають неправильні показники, й найточнішим є ртутний. Але найчастіше огріхи у вимірюваннях відбуваються з вини людей, які не ознайомилися з інструкцією до пристрою. Тому, перед використанням, радимо детально вивчити, як правильно користуватися й діяти строго за інструкцією й ні як інакше. У кожного приладу є певний тип застосування - оральний або ректальний, а за звичкою всі ставлять градусник під пахву, не замислюючись про те, що час вимірювання варто збільшити.  

Перед тим, як вимірювати температуру, варто протерти насухо пахву від поту, щоб він не викривив показники. Переконавшись, що вміст виробу знизився до 35 С, варто розташувати кінчик градусника в пахвовій западині. Чим щільніше прилягає датчик до тіла, тим достовірнішими будуть показники. Бажано проводити всі маніпуляції, щільно притиснувши руку до тіла й у положенні лежачи або сидячи. Вимірюється упродовж 10 хвилин у пахві, час залежить від місця. Після цього потрібно продезінфікувати прилад.

Перед вибором необхідно визначитися, який термометр підходить найбільше. Головним чинником є ситуації, з якими стикаються в побуті. Варто не забувати, що інфрачервоним термометром користуються лише в 3 місцях: чоло, вуха і скроні. Термометри зі ртуттю варто дбайливо зберігати через їхню крихкість і токсичність вмісту. А під час використання цифрових варіантів споживачеві варто прочитати інструкцію із застосування і вибрати перевіреного виробника.

Вартість термометрів для тіла різноманітна і формується вона від типу, моделі й додаткових функцій, вбудованих у прилад, таких як підсвітка або ж збереження останніх вимірювань. Найбільш витратною покупкою будуть інфрачервоні пристрої для безконтактного застосування. Найкращими виробниками за відгуками є компанії Gamma, Microlife, Beurer, Citizen. 

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Термометри для тіла?

Які товари з найнижчою ціною в категорії Термометри для тіла?

Показати ще