Медичні тести

Тест на вагітність, мабуть, є найзапитуванішим із пропонованої серії. Якщо декілька століть назад дами дізнавалися про свій новий статус вже на досить пізніх термінах, лише через кілька місяців, то сучасна медицина пропонує набагато раніше й достовірне інформування. Немає необхідності занадто часто проходити огляд у акушера-гінеколога, оскільки достатньо тест на вагітність купити і провести самостійно. Придбати його можна в будь-якій аптеці, а фармацевтика нашого часу пропонує широкий вибір найрізноманітніших тестів.

Фахівці стверджують, що достовірність отриманих результатів коливається в діапазоні 95-99%. В основі механізму його дії лежать прості хімічні індикатори, що реагують на зміну лужного балансу. Незважаючи на загальну простоту методології, використовувати його необхідно згідно з прикладеними інструкціями. Загалом тест на вагітність має досить невелику ціну, що дозволяє жінці завжди мати вдома декілька одиниць такої продукції.

Існує кілька їх різновидів:

  • тести у вигляді смужок;
  • планшетні;
  • струменеві;
  • електронні;
  • інші.

У кожному разі на тест наноситься спеціальний реагент, який чутливий до рівня хоріонічного гонадотропіну. Якраз цей гормон відповідає за вагітність і починає вироблятися організмом відразу після успішного запліднення. Зазвичай визначити його наявність у сечі можливо вже на сьомий-десятий день.

Інші види тестів для майбутніх мам

Другим за популярністю йде тест на овуляцію. З його допомогою є можливість з'ясувати максимально сприятливі терміни для зачаття дітей. Його робота ґрунтується на механізмах дозрівання яйцеклітин. Перед їхнім виходом із яєчника у відповідних системах починається гормональна перебудова, підвищується рівень низки гормонів, що й може бути вловлено тестом. Зокрема, лютеінізувальний гормон можна виявити в складі сечі і слини. Якщо результат позитивний — яйцеклітина готова до запліднення.

Завдяки тому, що ціна тесту на овуляцію часто невисока, його рекомендується регулярно використовувати всім жінкам, які планують незабаром стати матір'ю. Проводити його треба, ґрунтуючись на типових для дами інтервалах у менструальному циклі. Зазвичай лікарі рекомендують починати тестування на одинадцятий день і проводити двічі на день, вранці і ввечері, п'ять днів поспіль. Треба пам'ятати, що навіть у абсолютно здорової жінки овуляція не обов'язково припадає на середину циклу.

У період вагітності може знадобитися тест на толерантність до глюкози. Його рекомендується проводити у інтервалі з 24-го по 28-ий тиждень, а також коли жінка стає на облік у жіночій консультації. Якщо його результат вказує на порушення рівня цукру в крові, майбутній мамі пропонується спеціальна дієта.

Оскільки гестаційний діабет усе частіше виявляється в сучасних матусь, його необхідно виявити на ранніх стадіях і запобігти подальшого розвитку захворювання. Для тих, у кого тест на глюкозу показав негативний результат, немає протипоказань до харчування. Проте, дуже рекомендується пройти його повторно через деякий час під час вагітності. Перед проходженням тесту не рекомендуються активні прогулянки і фізичні навантаження, жінка має перебувати в стані максимального спокою, щоб не змастити картину присутності цукру у складі крові.

Діагностичні тести

Тест на ацетон є візуально-індикаторним аналізом вмісту кетонових тіл у складі сечі. Найчастіше він застосовується тими, у кого є підозра на цукровий діабет або кому такий діагноз вже поставлений. Він свідчить про низку процесів, що відбуваються в організмі людини. Найчастіше, це порушення метаболізму й неповне окислення жирних кислот. Ті самі кетонові тіла масово утворюються, якщо відбувається неповне розщеплення деяких білків і жирів. Тест для визначення ацетону в крові призначений для того, щоб з'ясувати причину захворювання і її джерело.

Якщо рівень дуже високий, ацетон починає виводитися через нирки. У дітей причиною може стати неправильне харчування й переїдання, а у вагітних — природні фізіологічні процеси. Останні можуть супроводжуватися проявами токсикозу в перших двох триместрах або бути причиною розвитку цукрового діабету. Оскільки ціна тесту на ацетон порівняно низька, рекомендується проводити його у разі виникнення найменших сумнівів щодо стану здоров'я пацієнта. Дуже важливо діагностувати наявність кетонових тіл вчасно і своєчасно призначити лікування. Це допоможе убезпечити майбутню дитину від потенційних негативних наслідків.

Не менш актуальним для багатьох вагітних на останніх термінах є тест на підтікання навколоплідних вод. Саме амніотична рідина охороняє малюка упродовж усіх дев'яти місяців і забезпечує йому комфорт і безпеку. По суті, будучи середовищем проживання плоду, вона являє собою той бар'єр, який одночасно бере участь у захисті дитини і забезпечує частину процесів, що пов'язані з його харчуванням в утробі матері. Цей тест допомагає матусі переконатися в нормальному розвитку плоду й уникнути ймовірності його інфікування. Хоч ціна тесту на підтікання навколоплідних вод чимала, у разі найменшого неспокою варто його купити і зробити для того, щоб переконатися, що дитині нічого не загрожує.

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Медичні тести?

Товари які користуються попитом в категорії Медичні тести:

Які товари з найнижчою ціною в категорії Медичні тести?

Показати ще