Кому та навіщо потрібні крокоміри

Найпростіші з компактних пристроїв для відстеження активності — крокоміри, які винайшли японці та з роками вдосконалили. Головне призначення полягає у вимірюванні кількості зроблених кроків конкретного користувача. Індивідуальний «розумний» прилад підраховує їх упродовж усього дня або тільки за певним маршрутом. Він не має жодних обмежень за віком, підходить як для дорослих, так і для дітей, використовується для ходіння та для бігу.

Такі розробки майже незамінні для спортсменів, шанувальників активного способу життя і за різних проблем зі здоров'ям, тому умовно діляться на спортивні та медичні. Спеціальні аксесуари допомагають контролювати навантаження, скидати зайву вагу, підвищують ефективність лікувальної фізкультури. Відповідно до нещодавніх досліджень, вони також дуже корисні у разі діабету та серцево-судинних захворювань, адже сприяють збільшенню необхідної активності.

Як вони працюють

Секрет спеціально розроблених пристроїв полягає у датчику-акселерометрі. Він реагує на зміну швидкості пересування й підрахунок здійснюється у разі торкання стопи до землі. Залежно від особливостей конструкції виділяються три основні типи. Найпростіші — це механічні «прабатьки» всіх сучасних аналогів.

Вони функціонують за допомогою тягарця на пружинці, що змінює положення під час ходіння або бігу. Хитний маятник з'єднаний із шестірнею, яка прокручується, надає руху стрілкам і в такий спосіб відмічає кількість кроків. Такі вимірювачі вже застаріли та майже повсюдно витіснені більш досконалими — електронними крокомірами, які вважаються найточнішими. Завдяки встановленим датчикам характерні струшування під час руху перетворюються на імпульси й показання змінюються в сторону збільшення. Ще один тип — комбінований електронно-механічний. Він оснащений маятником і датчиком струшування, займаючи «золоту» середину. Принцип дії полягає в переведенні механічних коливань в електричні імпульси з виведенням підрахунків на дисплей.

Сучасні можливості

Найпростіші прилади з однією або двома кнопками спрямовані тільки на підрахунок кількості кроків, їхня ціна мінімальна та доступна. Дорожчі здатні одночасно виконувати кілька функцій. Наприклад, визначати протяжність дистанції, вимірювати швидкість, рахувати пульс, показувати час і дату. Найпросунутіші фітнес-крокоміри розраховують вміст жирової тканини в організмі та рахують витрату калорій, являють собою серйозний мотиваційний чинник і помічник під час схуднення.

Окремі моделі підтримують синхронізацію зі смартфоном через Bluetooth, визначають періоди активності організму, підраховують тривалість тренувань. Дані зберігаються у спеціальному застосунку, аналізуються й можна отримувати рекомендації з урахуванням індивідуальних потреб. Також випускаються «апарати майбутнього», створені для вимогливих користувачів. Вони працюють не тільки вимірювачами, а й будильниками, а ще можуть повідомляти про вхідний дзвінок і смс, визначати метеоумови або, наприклад, підраховувати кількість годин, витрачених на сон.

Різноманітність крокомірів в інтернет-магазині ROZETKA

На сайті представлені різноманітні пристрої від відомих брендів, серед яких крокоміри Omron, Xiaomi, Bautechі й багато інших. Фірмові моделі поєднують у собі стиль, практичність і функціональність. Вони мають компактні розміри та невелику вагу, щоб не завдавати дискомфорту. Конструкції ретельно продумали розробники з урахуванням сучасних запитів для зручності повсякденного використання й точності вимірювань. Одна з основних відмінностей полягає у місці носіння виробів, які бувають:

  • наручні — крокоміри-браслети або наручний годинник належать до найпоширеніших і багатофункціональних, фіксуються на руці за допомогою пластикового, силіконового або металевого ремінця;
  • на ногу — альтернатива для тих, хто не звик носити будь-які аксесуари на зап'ястку, іноді фіксація передбачена не на нозі, а на взутті, найчастіше передбачена одна або кілька ключових функцій;
  • на пояс — ще один спрощений варіант, що прикріплюється до поясу або кишені;
  • нагрудні — закріплюються за допомогою спеціального еластичного ременя, здебільшого додатково працюють як пульсометр;
  • кишенькові — призначені для носіння в кишені та зазвичай не оснащуються кріпильними елементами.

Серед численних різновидів можна підібрати та купити крокомір як чоловічий, так і жіночий або дитячий. Виробники пропонують великий вибір кольору, форми та розміру, способу кріплення й інших параметрів. Одні працюють від батарейок, інші живляться від акумулятора та вимагають регулярного підзаряджання. Залежно від модифікації всі вони бувають:

  • з годинником — показує точний час;
  • з пульсометром — визначають частоту серцевих скорочень у реальному часі;
  • з підрахунком калорій — дуже варіативний і зручний метод схуднення, який допомагає підраховувати енергетичну цінність сніданку, обіду або вечері, складати меню певної калорійності;
  • з вимірюванням тиску — виконують функції медичного приладу та дають змогу контролювати важливі життєві показники;
  • з пам'яттю — зберігають одержувані щодня дані впродовж щонайменше одного тижня, включно з кроками, дистанцією, калоріями й іншими показниками;
  • з GPS — визначають точні координати, даючи змогу відстежувати місце розташування;
  • зі змінними ремінцями — орієнтовані на модників і є додатковими стильними аксесуарами в образі.

Детальний опис товарів і функція Порівняння допоможуть визначитися з вибором відповідного крокоміра, що відповідатиме особистим вимогам і побажанням. Якщо залишаться питання, звертайтеся до наших фахівців за кваліфікованою консультацією.

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Крокоміри?

Які товари з найнижчою ціною в категорії Крокоміри?

Які найдорожчі товари в категорії Крокоміри?

Показати ще