У будь-якому травмпункті перев'язувальні матеріали мають попит, адже пошкодження тканин - явище не рідкісне. Даремно люди думають, що порізавши ногу або загнавши в неї осколок, допомога лікаря не знадобитися. Таке недбале ставлення до свого здоров'я може призвести до негативних наслідків.

У лікарні нададуть необхідну допомогу, перев'яжуть рану та правильно її оброблять. Є маса різних перев'язок, які вибираються залежно від різновиду та масштабу ушкодження. Враховуються й цілі, які лікар переслідує під час накладання медичного матеріалу. Над вивченням медичних предметів працює ціла наука, яка точно гарантує безпечне лікування.

Різновиди перев'язувальних матеріалів

Сучасні виробники піклуються про здоров'я своїх споживачів. Вони використовують стерильний, якісний матеріал. Наповнюють продукцію додатковими лікувальними властивостями. Розрізняють такі різновиди медичних матеріалів.

  • Гіпсові бинти. Такі вироби використовуються у травматології, у разі ударів і переломів. Зовні схожі на марлю. Просочуються спеціальної гіпсовою масою, яка має високу якість. Вона рівномірно розподілена на всій довжині марлі, закріплюється бактеріостатичними антисептиками. Вони мають індиферентну властивість щодо організму людини.
  • Марлеві бинти. Такий перев'язувальний матеріал користується популярністю. Побачити його можна практично у кожній домашній аптечці, автомобільна має містити його обов'язково. Використовується для перев'язки різних ран, накладання пов'язок. Має білий колір й антибактеріальні властивості.
  • Еластичні бинти. Всі різновиди таких виробів для перев'язки використовуються у компресійному лікуванні. Без них не обійтися у разі розтягнень, ударів і вивихів. Діляться на класи, відрізняються м'якістю й розтяжністю. Такі бинти також справляються з лікуванням варикозу на різних стадіях.
  • Вата. Застосовують у разі потреби увібрати рідину, обробити рану. Буває стерильною й нестерильною, обидва різновиди мають свої особливості. Уявити операцію, укол або просте оброблення рани неможливо без використання вати.

Переваги товару для перев'язок

Зрозуміло, сьогодні перев'язувальні матеріали колосально відрізняються від своїх попередників. Нові технології дають можливість зробити їх максимально безпечними для здоров'я. Щодо переваг, пов'язки мають прозору, тонку основу, можна стежити за загоєнням ран. Більшість стрічок мають водонепроникні властивості, що зручно для багатьох користувачів. Рани не стануть перешкодою для водних процедур.

Фіксація бинтів достатньо надійна, вони не розмотаються у невідповідний момент. Можливо, деякі стикалися з прилипання перев'язки до рани, сучасна продукція не допускає цього. Прикріпити її не важко, не буде потреби часто відвідувати лікаря. Засіб, яким оброблений товар, запобігає потраплянню вторинних інфекцій. Всі вироби мають гіпоалергенні властивості, що важливо для алергіків. Імовірність почути негативні відгуки про сучасні різновиди предметів для перев'язки дуже мала.

Поради щодо вибору

Застосування якісних матеріалів у медицині сприяє активному загоєнню ран. Але будь-який товар потребує уваги. Перед тим, як вибрати перев'язки, необхідно звертати увагу на те, що може здатися дрібницею. Цінове питання грає роль, продукція гарних виробників коштує набагато дорожче. Однак, коли йдеться про здоров'я, це не має бути вирішальним чинником.

Коли з ціною визначилися, потрібно поцікавитися у фармацевта, наскільки ворсисту структуру має виріб. Іноді це викликає сильне подразнення, і загоєння відбуватиметься у декілька разів повільніше. Бажано купувати товар, структура якого не потребує накладання декількох шарів. Пов'язка немає прилипати до тіла, більшість тверднуть після нанесення, потрібно простежити за цим.

Від того, як відкривається упаковка серветок чи вати, залежить їхня стерильність. Найкраще, якщо це буде коробка. Оскільки лише перший елемент може втратити свої корисні властивості, на відміну від наступних. Не рекомендується купувати довгий, двометровий шматок марлі. Нарізаючи її, антибактеріальні функції втрачаються. Й останнє, добре, якщо є додаткові кріплення, вони допоможуть полегшити та прискорити процес.

Поширені питання та відповіді

Які товари з найнижчою ціною в категорії Перев'язувальні матеріали?

Перев'язувальні матеріали

Показати ще