Склад: ягоди - шипшина, глід, чорна горобина, червона горобина, бузина, ялівець, чорниця, терен, калина, обліпиха, малина;
цвіт і трави: чебрець, календула, верес, цвіт глоду, м'ята, іван-чай, волошка
Упаковка: скляна банка 500 мл
Умови зберігання: в темному сухому місці без сторонніх запахів при температурі 18-25 градусів.
Карпатський ягідний чай виглядає дуже привабливо і смачно. Він такий натуральний, корисний, без будь-яких домішок. Ви закохаєтесь в цей напій після першої ж завареної чашечки і назавжди відмовитесь від звичайного магазинного чаю, в якому купа ароматизаторів і хімічних речовин. А тут все справжне і природнє. А ще смаку додає і той факт, що в склад ягідного чаю від ЇЖАКа входять не лише Карпатські ягоди, а ще й душа і атмосфера казкових Карпат.
Щоб чай добре заварився і придбав яскраво виражений ягідний смак, рекомендується запарити ягоди в термосі не менше, ніж на годину. Т.к ягоди добре просушені і мають щільну структуру, їм необхідно більше часу, щоб "заваритися".
- Ягоди малини містять вітаміни А, В, С, В1, В2, РР, органічні кислоти і їх солі, фолієва кислота, близько 11% цукрів, таких як фруктоза, глюкоза, сахароза, а в насінні малини міститься до 22% жирної олії. Малина найбільш багата залізом, ніж інші плодові культури. Малина є найбільш нешкідливою для людей, схильних до алергій, тому це перша ягода, яку вводять в раціон немовлятам. Лікування малиною підвищує імунітет.
- Листя м'яти будуть корисні при гінекологічних проблемах. Також м'ята є дієвим засобом для усунення нудоти і поліпшення травлення. Ефективна м'ята стимулюють центральну нервову систему, тривалої депресії і пригніченого стану, знімає головний біль і розслаблює організм. Чай з м'ятою допомагає позбутися симптомів застуди або грипу.
- У складі плодів червоної горобини містяться всі необхідні для життєдіяльності організму людини елементи. Чай з горобини корисний при анемії, загальної слабкості організму, при зниженій кислотності і геморої, а також при болючою і надмірно рясною менструації. Сухі ягоди горобини зупиняють процес бродіння і гниття в кишечнику, також допомагають при сильних простудних захворюваннях, а також як засіб, що відновлює після пережитої застуди.
- Ягоди ялівцю виступають як сечогінний засіб в чайних зборах. Властивості ягід ялівцю незамінні для лікування захворювань суглобів і кісток. Лікування ялівцем ефективно при хворобах органів дихання, наприклад при бронхітах, ларингіті, трахеїтах. Також ягоди мають бактерицидну, заспокійливу, болезаспокійливу і загальнозміцнюючу дію.
- Глід нормалізує тиск, тому дуже часто він використовується при гіпертонії. Чаї і відвари з ягід глоду позитивно впливають на активну роботу мозку, поліпшують пам'ять і заспокоюють нервову систему. Лікувальні властивості плодів глоду показані при гіперактивної розумової і фізичної навантаженні, тому що зміцнюють серцевий м'яз, активізують приплив кисню в мозок, тим самим допомагаючи справитися з наслідками важкої праці.
- Іван чай в народній медицині діє як м'який сечогінний дію, нормалізує водно-електролітний баланс, при цьому знижуючи артеріальний тиск. Наявність в складі зніту вузьколистого дубильних речовин, слизу і пектинів сприяє відновленню діяльності травної системи, усуває запори, печію і дисбактеріоз. Чай з іван чаю ефективно діє проти вірусів і відмінно протистоїть алергії. Цілющі властивості іван-чаю допомагають очистити організм від токсинів, відновити печінку, вивести з стресових ситуацій, зменшити тривожно-депресивні розлади і допомагає організму боротися з фізичними залежностями.
- Високий рівень вітаміну С в обліписі допомагає збільшити поглинання заліза організмом, тим самим забезпечуючи високий стійкий кровотік, оскільки залізо є ключовим компонентом еритроцитів. Лікування обліпихою уповільнює процес старіння, покращує зовнішній вигляд шкіри і волосся, допомагає збільшити клітинну життєздатність. Використовують обліпиху при застуді.
- Чай з ягодами чорниці багатий на антиоксиданти, які є хорошою профілактикою ракових захворювань. Лікувальні властивості чорниці пояснюються наявністю в ній безлічі елементів, таких як вуглеводи, калій, магній, фосфор, а також наявністю органічних кислот, таких як залізо, мідь і інші мінеральні речовини. У ягодах чорниці багато різних вітамінів: А, С, В1, B6, вітамін РР.