Рослина, яка дуже широко використовувалася Стародавнім Єгиптом, Китаєм та Європою у різноманітних медичних цілях. Відвар Гомфрени давали людям, які перенесли операції та тяжкі хвороби, щоб відновити їхні сили та дати вітамінний заряд. Вона очищає печінку, кров, виводить із організму шкідливі накопичення токсинів. Її властивості дуже різноманітні і сьогодні підтверджені як досвідом предків, а й науковим світом.
Гомфрена Globosa, також званий Червоний глобус Амарант Квітка, буквально перекладається як "Тисяча днів червона" через тривалий період цвітіння цієї квітки.
Глобус амарант являє собою короткий щорічний з щільною, клевероподібні квіткові кластери, які часто сушать і зберігаються.
Квіти не мають пелюсток, але експонат червоний, рожевий, помаранчевий або білий бряк на довгих стеблах.
Гомфрена (Gomphrena) – рослина із сімейства амарантових. У деяких випадках її називають "золотий амарант".
Квіти гомфрени довго зберігають первісний вигляд.
Вони чудово виглядають і після висушування
У Китаї ж гомфрена використовується як сировина для чаю, і як добавка до основного напою, що виходить не лише смачною, а й корисною для організму.
Особливості
Гомфрена можна заварювати самостійно. Такий чай дуже ароматний та насичений, має бордовий відтінок. При використанні її як добавка чай будь-якого сорту отримує абсолютно нові смакові та ароматичні нотки. Напій набуває приємної ягідної кислинки, незначної пряності та незабутнього запаху сухих трав.
Корисні властивості
Квітки гомфрени є відмінним загальнозміцнюючим засобом. Вони дозволяють:
● підвищити захисні функції організму;
● вилікувати кашель при простудних захворюваннях;
● зменшити напад при бронхіальній астмі;
● відновити функції печінки.
Напій освіжає у спеку та зігріває у холодну погоду.