Хризантему почали вирощувати понад дві з половиною тисячі років тому. Батьківщиною рослини був Китай, а згодом буддійські ченці, які дуже полюбили витончені квіти хризантеми, привезли їх до Японії. Через багато років вони стали символом цієї країни.
У Китаї чай із хризантеми також популярний, як і улуні. Крім того, квітки цього рослини додають до інших сортів для посилення їх властивостей. Наприклад, дуже популярний пуер з хризантемою, який має тонізуючу дію. А також лепестки рослини добре поєднуються із зеленим чаєм.
Для заварювання використовують висушені лепестки хризантеми. Аромат цього квітки солодкувато-освіжаючий, таким самим виходить і присмак чаю. Пряні нотки надають напою пікантності, а загалом напій трохи нагадує ромашковий чай.
Хризантему називають еліксиром життя, лікувальні властивості цього рослини відомі світу вже понад два тисячоліття. Вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів.
Відгуків ще немає
Станьте першим, хто поділиться своєю думкою!