Ароматний фіточай, який поєднує в собі суміш чорного, зеленого чаю в поєднанні з суданською трояндою (каркаде) і збору цілющих трав створює смачний, вітамінізує напій і ефективний профілактичний засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Підібрані рослини сприяють зменшенню запалень органів травлення, поступово нормалізують ферментні процеси і відновлюють мікрофлору кишечника. Завдяки тибетським барбарису в складі присутні унікальні полісахариди, які покращують обмін речовин, перетворюючи їжу в енергію для організму, сприяючи процесу схуднення. ОБСЯГ 45 г СКЛАДУ чорний чай, зелений чай, каркаде (суданська троянда), плоди аронії, колір календули, плоди фенхелю, колір липи, деревій, розмарин, плоди шипшини, шавлія, арніки колір, барбарису тибетського плоди (ягоди годжі). ПОКАЗАННЯ підібрані рослини сприяють зменшенню запалень органів травлення, поступово нормалізують ферментні процеси і відновлюють мікрофлору кишечника. Завдяки тибетським барбарису в складі присутні унікальні полісахариди, які покращують обмін речовин, перетворюючи їжу в енергію для організму, сприяючи процесу схуднення. Рекомендації щодо застосування: 1-2 ч. л. залити 200 мл окропу. Витримати 5-10 хвилин, процідити. За бажанням додати мед або цукор. Строки та умови зберігання: 24 місяці при температурі від +5оС до +25оС. Протипоказання: індивідуальна непереносимість компонентів. ВЛАСТИВОСТІ КОМПОНЕНТІВ Чорний чай — надає позитивний вплив на шлунково-кишковий тракт, покращує травлення, корисний при розладах кишечника і отруєннях. Прискорює обмін речовин в організмі. Знижує рівень холестерину в крові, сприяє схудненню. Міцна заварка чорного чаю запобігає напади блювоти. Багатий антиоксидантами (вітаміни А, Е, таніни), які допомагають уповільнити процеси старіння в організмі. Зелений чай — володіє сильними бактерицидними властивостями, справляється з харчовими отруєннями. Зелений чай знищує хвороботворні мікроби в шлунку, посилює моторику травного тракту, виводить токсини з організму. Кофеїн і антиоксиданти допомагають організму спалювати калорії, прискорюючи обмін речовин, що сприяє схудненню. Зелений чай сильний антиоксидант, в ньому багато дубильних речовин, які очищають організм від радіоактивного випромінювання. Каркаде (суданська троянда) — чинить спазмолітичну дію, покращує вироблення жовчі, благотворно діє на печінку і сечостатеву систему. Сприяє нормалізації обміну речовин, благотворно впливає на діяльність підшлункової залози і шлунка. Зміцнює стінки кровоносних судин, регулюють їх проникність і сприяє зниженню рівня холестерину в крові. Плоди аронії — полівітамінний засіб. Активні речовини аронії підвищують кислотність і активізують дію шлункового соку. Пектин і дубильні речовини допомагають очистити кишечник від шлаків, токсинів, важких металів. Ягоди аронії допомагають зміцнити стінки кровоносних судин, зробити їх менш проникними і більш еластичними. Завдяки цьому поліпшується робота серця, нормалізується тиск (знижується при гіпертонії). Високий вміст йоду в ягодах благотворно позначається на роботі ендокринної системи і щитовидної залози. Календули колір — надає розслабляючу дію на гладкомышечную структуру шлунка, кишечника і печінки, що призводить до посилення жовчоутворення, жовчовиділення і секреторної активності шлунка. Сприяє регенерації слизових оболонок шлунка і кишечнику, прискорюють загоєння виразок і ерозій. Має бактерицидну властивість відносно стрептококів і стафілококів. Фенхелю плоди — покращують моторику кишечника, знімають спазми шлунково-кишкового тракту, виступають у ролі діуретичного і жовчогінний засіб. Плоди фенхелю використовуються для схуднення. Вони допомагають позбутися від зайвої рідини і газів, стимулюють обмін речовин, а також завдяки седативній дії знижують апетит під час стресів і допомагають уникнути переїдання. Липи колір — сприяє зниженню рівня холестерину і зниження тиску. Липа застосовується як болезаспокійливий засіб при шлункових спазмах, для виведення каменів з нирок, сольових відкладень при подагрі і остеохондрозі. Квітки липи ефективні для схуднення, якщо зайва вага пов'язана з набряком і застоєм рідини. Як сильний сечогінний, липа виведе всю зайву рідину і об'єм тіла зменшується. Деревій — має бактерицидну, в'яжучу та протизапальну властивості. Ефективний засіб при захворюваннях шлунково-кишкового тракту — колітах, гастритах, виразковій хворобі. Деревій корисний для травної системи, він стимулює апетит, покращує травлення і всмоктування речовин. Завдяки в'язким властивостям, деревій рекомендується при діареї та дизентерії, як кровоспинний засіб. Розмарин — є хорошим стимулятором імунітету, має протизапальну, ранозагоювальну, жовчогінну, антидепресивну, антиоксидантну властивості. Розмарин корисний при лікуванні кишечника і шлункових захворюваннях, покращує апетит. Трава розмарину і що містяться в ньому масла сприяють кровообігу, при холодних ногах і руках, а також незамінні при зниженому кров'яному тиску. Масло допомагає концентрації уваги і зміцнення пам'яті, позитивно впливає на нервову систему. Шипшини плоди — знижує кислотність шлункового соку, знижує рівень холестерину в крові і розчиняє холестеринові бляшки. Шипшина нормалізує обмін речовин і водно-сольового балансу, очищає організм і є засобом для схуднення. Живить і відновлює слизову оболонку порожнини рота. Шавлія — застосовується як протизапальний, дезінфікуючий, антимікробну і в'яжучий засіб. Надає тонізуючу дію на шлунок, допомагає при метеоризмі і нетравленні шлунка, при здутті живота. Володіє жовчогінним ефектом, стимулює апетит і перистальтику всіх відділів травного тракту. Арніки колір — виявляє жовчогінну дію, позбавляє від кишкових паразитів. Це ефективний протизапальний засіб. Знижує холестерин у крові. Барбарису тибетського плоди (ягоди годжі) — сприяють поліпшенню обміну речовин і кровообігу, знижують рівень холестерину, прискорюють розщеплення жирових клітин. Активні ферменти відновлюють клітини печінки, покращує її роботу та сприяють відтоку жовчі. Мінеральні сполуки годжі підвищують рівень гемоглобіну. Тибетська барбарис знижує артеріальний тиск, зменшує концентрацію caxapa в крові, полегшуючи перебіг діабету. Плоди звільняють від токсинів, зашлакованості, радіонуклідів, солей.