Відомий завдяки своїм очищаючим властивостям, артишок захищає печінку і підтримує жовчний міхур. Крім того, цей незвичайний овоч корисний людям, що страждають на подагру, артрит, ревматизм. Традиційно артишок використовують для нормалізації рівня холестерину і цукру в крові.
Виражені оздоровлюючі властивості артишоку зумовлюються комплексом діючих речовин (флавоноїди, цинарин, інулін та ін), які позитивно впливають здоров'я шлунково-кишкового тракту.Виражені оздоровлюючі властивості артишоку зумовлюються комплексом діючих речовин (флавоноїди, цинарин, інулін та ін), які позитивно впливають здоров'я шлунково-кишкового тракту.
-Підтримує функції печінки, нирок, жовчного міхура;
-Сприяє виведенню токсинів, нормалізації обміну речовин, зниження надлишкової маси тіла; -Активізує травлення, має жовчогінну дію;
-Рекомендується для поліпшення травлення важкої і жирної їжі, при схильності до здуття, запору;
-Сприяє зниженню рівня холестерину;
-Покращує стан шкіри (у тому числі при нейродерматите, висипи).
Органічний артишок вирощений без використання синтетичних пестицидів і мінеральних добрив на кращих плантаціях Центрального В'єтнаму.