В ягодах ялівцю є багато користі для здоров'я і про це знали наші предки. Сік цих ягід є природним сечогінним засобом. Застосовують плоди цього хвойного дерева при лікуванні ряду захворювань, таких, як ревматизм, артрит, цистит, захворювання верхніх дихальних шляхів.
Для поліпшення травлення
Якщо є печія або нетравлення шлунка, ягоди ялівцю можуть полегшити дискомфорт. Гіркоту, яка міститься в ягодах, здатна поліпшувати травлення.
Сік з ягід ялівцю можна використовувати як тонізуючий засіб для травлення, для зменшення газів при метеоризмі.
Як сечогінний засіб
Володіючи сечогінними властивостями, ялівцеві ягоди можуть запобігти інфекції сечових шляхів, допомагаючи вивести токсини і бактерії з сечової системи.
Протигрибкові та антимікробні властивості
За даними проведених досліджень ялівець впливає як на грамнегативні, так і грампозитивні бактерії.
Грамнегативні бактерії є причиною кишкової палички, пневмонії, гонореї.
Грампозитивні бактерії викликають золотистий стафілокок, який є поширеною інфекцією і часто мало піддається лікуванню антибіотиками.
Антиоксидантні властивості
Ягоди ялівцю містять велику кількість антиоксидантів. Ці сполуки допомагають нейтралізувати дію вільних радикалів, які в кінцевому підсумку призводять до розвитку таких захворювань, як рак, артрит, серцево-судинних захворювань.
Антиоксиданти допомагають підтримувати шкіру здоровою, молодою, попереджають появу зморшок, покращують регенерацію клітин шкіри і зменшують запалення.
Для легенів і бронхів
Ялівцевий чай є відмінним відхаркувальну, заспокійливу кашель, засобом, що сприяє більш легкому і кращому відходженню мокротиння, розріджує слиз.
Для суглобів
Ялівцеві ягоди володіють протизапальними властивостями. Чай з ягід ялівцю допомагає полегшити біль у суглобах при таких захворюваннях, як подагра, ревматизм, артрит.
Антисептичні властивості ягід корисні, щоб позбутися від дріжджових, грибкових і бактеріальних інфекцій.
Містять ягоди також натуральний інсулін, що може бути корисно для діабетиків і поліпшення роботи підшлункової залози.