Ягоди годжі мають у своєму складі речовини, що активно знижують розвиток і зростання ракових клітин. Погодьтеся, не кожна рослина похвалиться такою корисною функцією. Це доведено вченими відносно недавно, а ягоди стали активно використовуватися для створення новітніх перспективних ліків. Результатом досліджень стали дані про зниження ризику захворювання на рак, його профілактичних процедурах. Крім ракових утворень, ягоди впливають на такі страшні захворювання, як діабет і навіть хвороба Альцгеймера. Над кожним з цих недуг, рослини мають певний рівень впливу і в змозі забезпечити організм людини додатковими захисними механізмами проти них.
Неспроста рекомендують пацієнтам з різними по мірі протікання та характером захворюваннями. Таке призначення лікарів має сенс завдяки широкому спектру позитивних якостей рослини.
При регулярному вживанні цих ягід у людей:
— Поліпшується настрій, знижується дратівливість і зростає здатність протистояти стресам.
— Ягоди сприяють зниженню ваги людини за рахунок нормалізації обміну речовин.
— Покращують потенцію у чоловіків, позитивно впливають на статеву систему жінок.
— Протистоять процесів старіння організму, надають шкірі омолоджуючий свіжий ефект.
— Також відзначається поліпшення сну у пацієнтів і позитивні кроки на шляху лікування безсоння.
— Зменшення та знеболювання негативних процесів менопаузи.
— У крові зростає рівень цукру. Збільшується рівень мелатоніну.
— Поліпшуються процеси відновлення працездатності, підвищується витривалість і здатність протистояти навантаженні.
Завдяки такому величезному спектру позитивних якостей ягоди широко поширені серед різних кіл населення. Навіть зірки Голлівуду активно приймають ці рослини разом з їжею, використовуючи їх омолоджуючі властивості, а спортсмени для поліпшення витривалості і психологічних станів використовують годжі в своїх раціонах харчування. Це є відмінною харчовою добавкою для смаку і відновлення енергії після тренувального навантаження.
Ягоди містять тіоціанати і гликозинолаты, які несуть ще одне головне властивість цього сімейства рослин. Завдяки цим речовинам знижується розвиток пухлин і зменшується їх розміри. Крім того, вони пов'язують, що знаходяться в печінці, токсини і канцерогени, що запобігає розвиток пухлини в передміхуровій залозі. Така їжа стає незамінною в раціоні для людей, чиї екологічні умови далекі від ідеальних. Ягоди допомагають організму очищатися, роблячи шкідливу неприготовленную їжу більш безпечною для людини.
Годжі здатні нормалізувати дисбаланс гормонів в тілі людини. Наслідком чого є стан тонусу і поліпшення нервової системи та інших корисних функцій нашого організму. Вони покращують і відновлюють знижені мочеиспускательные функції.
Застосування ягід годжі для схуднення
Особливе визнання рослини отримали за здатність позитивно впливати на обмінні процеси і нормалізувати масу тіла і сам процес травлення. Завдяки стимуляції вироблення травних ферментів, прискоренню часу розщеплення їжі і процесу засвоєння необхідних поживних речовин, людський організм здатний краще переробляти їжу і позбавлятися від відходів. Що робить можливим використання відкладених на запас вуглеводів і жирів. А слідування покращує фігуру і знижує вагу. Давайте більш детально розглянемо властивості рослини, яке так дієво впливає на хвилюючих багатьох процес схуднення.
Годжі покращують процес обміну речовин. Позитивно впливають на кровообіг організму, активізуючи здатність кров'яних елементів – еритроцитів, переносити більше поживних і мінеральних речовин. Ягоди знижують рівень холестерину в крові, тим самим знижують шанс закупорки судин бляшками бляшками, регулюють показники цукру крові. Також регулярне вживання ягід годжі дозволяє поліпшити метаболічні обмінні процеси організму. Це стає можливим завдяки присутності антиоксидантів в рослинах. Вони сприяють знищенню вже відклалися жирових клітин і збільшують запаси енергії в м'язах. Це позитивне властивість ягід робить людину більш витривалим, а поєднання прийоми годжі разом з фізичними навантаженнями тільки збільшує позитивний ефект.
Доведено, що саме їжа, збагачена антиоксидантами, сприяє стабільному зниженню ваги. І саме наші ягоди лідирують за кількістю цих речовин в своєму складі. Якщо порівнювати ці ягоди з чорницею, то вони перевершують за кількістю на 25%. А полуницю і лохину випереджають у 10 разів.
Регулярний прийом годжі призведе до послідовного системного зниження ваги. Це означає, присутність позитивного ефекту протягом усього часу прийому рослини. Це і є відмінною рисою ягід, тоді як найбільш поширені засоби по боротьбі з вагою забезпечують позитивне зниження ваги і зменшення форми тільки в перші дні прийому препаратів.
Для отримання всіх перерахованих вище позитивних властивостей достатньо приймати по 25 грам в ранковому і вечірньому раціоні їжі. Вам не доведеться звикати до неповторного неприємного смаку, так як годжі мають приємний кисло-солодкий присмак, а з жувальним особливостям рослина нагадує родзинки. Тому варто відкинути всякі сумніви про дискомфортному прийомі цих смачних ягід. Деякі використовують ягоди в коктейлях, змішуючи їх разом з соком і молоком. Смачні варіанти прийому цієї рослини досить різноманітні, але жоден з них не знижує ефективного позитивного лікарського впливу на організм людини. Ще одним доповненням до ефекту від ягід стане виключення зі свого звичного меню шкідливих і висококалорійних продуктів харчування.