Плоди розторопші мають гепатозахисну дію, сприяють покращенню функції печінки, нормалізують травлення. Розторопша пятніста профілактично захищає непошкоджені гепатоцити і підвищує їх стійкість до інфекції та різного роду отруєнь. Розторопша підсилює утворення жовчі та прискорює її виведення, нормалізуючи тим самим процеси травлення та обмін речовин.
Розторопші плоди подрібнені .
Поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: білки – 22,0 г, вуглеводи – 11,0 г, жири – 14,5 г; калорійність: 262,5 ккал (1098,3 кДж).
Рекомендації щодо споживання:
дієтична добавка до раціону харчування, яка може бути рекомендована для нормалізації обміну речовин, сприяє поліпшенню процесів травлення та функціонального стану печінки.
Протипоказання:
індивідуальна чутливість до речовин, що містяться в плодах розторопші, вагітним та жінкам, які годують груддю, дітям до 12 років
Умови зберігання:
зберігати в упаковці виробника, в сухому та недоступному для дітей місці при температурі не вище 30 °C. Строк придатності 24 місяці від дати виготовлення.
Не є лікарським засобом