Іван-чай ферментований- незаслужено забутий попередник чорного індійського чаю. Згідно з дослідженнями, ферментоване листя Іван-чаю - справжня альтернатива чорному чаю, при цьому в ньому не міститься кофеїну, що є в каві та чайному листті. Це відома аскорбінка, адже містить в 6 разів більше вітаміну С ніж у лимоні та шипшині. Ферментація забезпечує найбільш повний та корисний склад чаю . Іван-чай підвищує гемоглобін, нормалізує травлення, обмін речовин та артеріальний тиск, знімає головний біль. Є потужним природним антисептиком, загоює рани, лікує запалення та інфекції. Цікавий факт, якщо випити чай вранці, то він бадьорить, ввечері- заспокоює та розслаблює. За вмістом антиоксидантів він може посперечатись з зеленим чаєм та червоним вином, тому має сильну омолоджуючу та очищуючу дію. Напій не містить жодних барвників чи ароматизаторів. Заливши окропом дрібку ферментованого Іван-чаю, ви отримаєте насичений смак, аромат та колір. Смакуй своє рідне, українське!
Корисні властивості трав'яного чаю
По-перше - це смачно і дуже корисно. Карпатський чай наприклад, настільки популярний, що його дуже часто використовують як сувенір для гостей з-за кордону і забирають із собою на пам'ять про чисте повітря і кращих в світі видах. Його цілющі властивості, в залежності від складу, можуть бути різноманітними: такі чаї позитивно впливають на обмін речовин, підвищують імунітет, покращують травлення і використовуються для профілактики хвороб.