Показання до застосування:
Додаткове джерело біологічно активних речовин рослинного походження. Сприяє нормалізації роботи органів дихання та травлення, підвищує секреторну функцію шлунково-кишкового тракту, має в’яжучу та м’яку сечогінну дію.
Склад:
Шавлія листя – 100%.
Опис діючих речовин:
Шавлія має в своєму складі багато корисних речовин: велику кількість ефірних олій, алкалоїдів, флавонідів, дубильних речовин, смол, вітамінів Р, РР, гіркоти, органічних кислот, мінеральних солей та ін. Вона вважається найкращим засобом для поліпшення роботи травної системи, очищення організму від шлаків.
Фіточай з Шавлією — прекрасний засіб для лікування захворювань горла, він володіє протизапальні властивості, допомагає позбутися від неприємних відчуттів в горлі під час застуди. Настої та відвари з шавлії мають протигнильні, антисептичні, протизапальні властивості. Протизапальні властивості пов’язані з дубильними речовинами, флавоноїдних сполук і вітаміном Р, які ущільнюють епітеліальні тканини, знижують проникність клітинних мембран, стінок кровоносних і лімфатичних судин. Антисептичні властивості шавлії обумовлені рослинним антибіотиком сальвінія. Настої листя шавлії, що містять ефірні олії, підвищують секреторну активність шлунково-кишкового тракту.
Шавлію застосовують як загальнозміцнюючий засіб у вигляді фіточаю. Регулярне вживання фіточаю «Шавлія» корисне при зниженій кислотності шлункового соку, під час клімаксу і для поліпшення пам’яті.
Входить до складу грудних, шлункових та інших лікувальних зборів.
Спосіб застосування:
1 столову ложку листя залити 200 мл гарячої кип’яченої води, накрити кришкою, настояти на киплячій водяній бані 15-20 хвилин, процідити. Залишок віджати до отриманого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим і дітям з 12 років вживати по ¼ склянки тричі на день до прийому їжі.
Приготований настій зберігати при температурі 8-15°С не більше 2-х діб. Перед вживанням настій рекомендується збовтати.
Протипоказання:
Індивідуальна чутливість, вагітність, період лактації, діти до 12 років.
Енергетична цінність ккал / 100 г:
315 ккал
Харчова (живильна) цінність в 100 г продукту:
Білки – 10,6 г; вуглеводи – 20,4 г; жири – 12,8 г.
Форма випуску:
П/е пакет, вкладения в упаковку, 50 г.
Термін придатності:
24 місяці