Чай Данделіон ТМ "Ji Mingxiang" 50г п/б
Данделіон - чай з кульбаб, який має довгу історію використання людиною.
Китайські медики використовували кульбабу для лікування розладів травлення, апендициту та проблем із грудьми (таких як запалення або нестача молока). Через надання їм гарного здоров'я жінкам кульбабу також називають трав'яним чаєм леді.
Ранні американські колоніальні поселенці любили Данделіон і навчили американських індіанців, як її використовувати. Індіанські племена придумали свої способи вживання кульбаби:
Індіанці-ірокези їли варене листя кульбаби разом із жирним м'ясом, щоб уникнути розладу шлунка.
Коли оджибва мала печію, вони пили чай з кореня кульбаби.
Жінки племені кайова змішували квітки кульбаби з м'ятою як ліки від спазмів та ПМС.
Жителі Мохеган щодня пили чай із листя кульбаби як тонізуючий засіб, щоб підтримувати високий рівень енергії та позбутися болів у животі та запорів.
Інші індіанські племена збирали молоде листя навесні та їли його з іншими листовими овочами.
І навіть зараз не вважається старомодним використовувати корінь, листя або екстракт кульбаби для лікування найпоширеніших захворювань.
Приготування: Взяти від 2 до 4 г чаю, залити 300 мл окропу в чашку або чайник. Заварювати 3-5 хвилин, після чого можете насолоджуватися чаєм. Якщо ви відчуваєте гіркоту, можна додати трохи цукру.