Хризантему почали вирощувати понад дві з половиною тисячі років тому. Батьківщиною рослини був Китай, а згодом буддійські ченці, які дуже полюбили витончені квіти хризантеми, привезли їх до Японії. Через багато років вони стали символом цієї країни.
У Китаї чай із хризантеми також популярний, як і улуні. Крім того, квітки цього рослини додають до інших сортів для посилення їх властивостей. Наприклад, дуже популярний пуер з хризантемою, який має тонізуючу дію. А також лепестки рослини добре поєднуються із зеленим чаєм.
Для заварювання використовують висушені лепестки хризантеми. Аромат цього квітки солодкувато-освіжаючий, таким самим виходить і присмак чаю. Пряні нотки надають напою пікантності, а загалом напій трохи нагадує ромашковий чай.
Хризантему називають еліксиром життя, лікувальні властивості цього рослини відомі світу вже понад два тисячоліття. Вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів.