Хризантему почали вирощувати понад дві з половиною тисячі років тому. Батьківщиною рослини був Китай, а потім буддійські ченці, які дуже полюбили витончені квіти хризантеми, привезли їх до Японії. Через багато років вони стали символом цієї країни.
У Китаї чай із хризантеми також популярний, як і улуни. Крім того, квітки цієї рослини додають до інших сортів для посилення їх властивостей. Наприклад, дуже популярний пуер з хризантемою, який має тонізуючу дію. А також пелюстки рослини добре поєднуються із зеленим чаєм.
Для заварювання використовують висушені пелюстки хризантеми. Аромат цієї квітки солодкувато-освіжаючий, таким самим виходить і присмак чаю. Пряні нотки надають напою пікантності, а загалом напій трохи нагадує ромашковий чай.
Хризантему називають еліксиром життя, лікувальні властивості цієї рослини відомі світу вже понад два тисячоліття. Вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів та антиоксидантів.
Відгуків ще немає
Станьте першим, хто поділиться своєю думкою!