Склад:ісландський мох.
Ісландський мох- це гірка рослина, яка, як кажуть, пахне водорослями, коли мокріє. Незважаючи на ці неапетитні характеристики, ісландський мох вже давно використовується як засіб для лікування багатьох захворювань. Лишайник виступає народними ліками від туберкульозу, хвороб легенів, захворювань грудної клітки та проблем з почками та сечовим міхуром. Кислоти в ісландському моху мають антибіотичну дію. Це м'який антимікробний та заспокійливий засіб, який заспокоює роздратовані або запалені слизові оболонки. Лишайник використовується для лікування запалення рота та глотки, а також для лікування застуди, лихоманки, сухого кашлю та бронхіту. Він також корисний людям, які мають тенденцію до інфекцій. Крім того, гірка трава є ліками від жадоби травлення, втрати апетиту та гастроентериту. Ісландський мох, зварений у молоці, як і раніше використовується як тонізуючий напиток для людей, видужуючих від хвороб.
Рекомендації щодо застосування:як відхаркувальний засіб при запальних захворюваннях дихальних шляхів, що супроводжуються порушенням відходження мокротиння. Хвороби легенів, бронхів у період загострення та ремісії, бронхоектатична хвороба, бронхіальна астма, обструктивний бронхіт, як засіб для профілактики туберкульозу легенів.
Дозування та спосіб вживання:Для приготування настою – 2 чайні ложки рослини заливають склянкою кип'ятку та проціджують через 45 хвилин. Об'єм настою довести кип'яченою водою до 200 мл. Відвар - на 2 столові ложки мху береться 1 л води. Цю суміш слід варити на повільному вогні. Далі процідити, залишити під кришкою до повного охолодження. Якщо все зроблено правильно, розчин набуде слизової консистенції та зберігатиме свої властивості протягом 2 днів. Зберігати його слід у холодильнику.
Взрослим приймати в теплому вигляді по 1 склянки 3 рази на день за 15-20 хвилин до їди. Діти віком 3-5 років – по 1 чайній ложці, 5-7 років – по 1 десертній ложці, 7-12 років – по 1 столовій ложці, 12-14 років – по 2 столові ложки, віком від 14 років – по ¼ склянки 3 рази на день за 15-20 хв до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.
Протипоказання:підвищення чутливості до компоненту, вагітність, грудне вигодування.
Застереження при вживанні:Не перевищувати рекомендовану кількість для щоденного споживання. Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
Перед застосуванням рекомендовано консультацію лікаря.
Не є лікарським засобом.