Артишок фіточай - дієтична добавка до раціону харчування, яка створює оптимальні дієтологічні умови для нормалізації функціонування печінки, нирок.
Цей незвичайний на вигляд овоч ще в античні часи використовували при проблемах печінки та жовчного міхура, а також для очищення крові. У Стародавньому Єгипті артишок високо цінували за поживні якості, а Пліній називав його «їжею багатіїв». Сьогодні вченим відомо, що артишок багатий клітковиною, калієм, кальцієм, залізом, фосфором та іншими елементами, необхідними для нормальної роботи організму. Він позитивно впливає на здоров'я людей з порушенням функції печінки, знижуючи рівень холестерину в крові, допомагає при атеросклерозі, зобі, гепатиті, а також покращує секрецію жовчного міхура.
Зазвичай в лікарських цілях використовують кошики артишоку, хоча в як цілюще зілля можна скористатися всіма частинами рослини. Готовність суцвіть до використання розпізнають по розбіжності верхніх листочків обгортки. Листя збирають під час цвітіння, суцвіття - незабаром після процвітання, коріння - восени.
Дія препарату:
- нормалізує роботу печінки та нирок
- підсилює секрецію жовчі
- стимулює виведення шкідливого холестерину і ліпідів з організму
- допомагає при нудоті, відчутті тяжкості, метеоризмі
- усуває біль, спричинений недостатньою функцією печінки
- знижує вміст жиру і холестерину в крові.
Спосіб застосування:
Дорослим 1 чайну ложку подрібненої сировини залити 1 склянкою окропу, дати настоятися 30 хвилин. Пити по одній склянці 1-2 рази на день за 30-40 хвилин до
їди. Курс приймання 30 днів. Перед застосуванням рекомендовано проконсультуватись з лікарем.
Протипоказання:
Індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність, період лактації, діти до 12 років, непрохідність жовчних шляхів, гострі захворювання печінки або нирок.
Умови та термін зберігання:
Зберігати у недоступному для дітей місці, в упаковці виробника, в захищеному від світла приміщенні, при температурі від +5 до +25 °С. Строк придатності 24 місяці.
Форма випуску:
Картонна коробка 50 г
Відгуки покупців 1