Фітобіотехнології Іван-чай - дієтична добавка до раціону харчування, яка створює оптимальні дієтологічні умови для нормалізації функціонування органів шлунково-кишкового тракту.
Іван-чай (плакун, скрипник, копорський чай, дремуха, маточник) в XIX столітті був одним з найпопулярніших напоїв в Європі.
Листя іван-чаю містять каротин, аскорбінову кислоту, пектин, слиз, флавоноїди та інші корисні елементи.
Дослідження показали, що він має протизапальні і обволікаючі властивості, завдяки чому корисний при виразках, колітах і гастритах, а також при проблемах сечостатевої системи. В іван-чаї міститься в 3 рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах. Він незамінний при порушенні обміну речовин і анемії, сприяє загальному зміцненню організму, значно підвищує імунітет.
Окрім цього, чай позитивно впливає на ротову порожнину. Чай можна пити для профілактики пародонтозу і карієсу, нормалізації стану слизової оболонки рота.
Іван-чай не містить кофеїну, сечової, пуринової і щавлевої кислот, які, потрапляючи в організм у складі звичайного чаю або кави, можуть порушити обмін речовин, викликати звикання і залежність.
Рекомендації щодо застосування
Застосовується для нормалізації функціонування органів шлунково-кишкового тракту.
Спосіб застосування
Дорослим: 1 чайну ложку подрібненої трави залити 1 склянкою окропу, дати настоятися 30 хвилин. Пити по 1 склянці 1-2 рази на день, за 30-40 хвилин до прийому їжі.
Курс прийому 30 днів.
Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з лікарем.
Протипоказання
Індивідуальна чутливість до окремих компонентів, вагітність, період лактації, дітям до 14 років.
Умови зберігання
Зберігати в упаковці виробника в сухому захищеному від світла місці при температурі не вище + 25 ° С.