Насіння льону є неперевершеним спеціальним дієтичним продуктом харчування, що володіє унікальними властивостями.
Вони використовуються як смачна і цінна дієтична добавка при приготуванні всіляких холодних страв, будь-яких фруктових і овочевих салатів, капусти, вінегретів і соусів. Лляне насіння можна додавати в будь-які готові каші, в картопляне пюре, в готові перші та другі страви. Дуже смачно і корисно змішувати з сиром і зеленню, зі сметаною і майонезом. Насіння льону можна вживати разом з молоком, йогуртом і кефіром. Насіння льону корисно додавати в борошняні вироби при випічці, як замінник яєць або масла. Додавання насіння льону в зазначені страви не змінює технологію їх приготування, а лише покращує якість цих страв і збільшує їх харчову цінність.
ВЛАСТИВОСТІ:
- забезпечує моторну функцію шлунково-кишкового тракту, ефективно очищаючи організм людини
- є найбагатшим джерелом лігнанів
- надає запобіжну дію на різних стадіях канцерогенезу, порушуючи ріст пухлинних клітин
- має потужну антиоксидантну дію
РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ЗАСТОСУВАННЯ:
Рекомендується вживати:
- при атеросклерозі
- для профілактики та допоміжного лікування серцево-судинних захворювань
- для зменшення ймовірності утворення тромбів
- при цукровому діабеті (Омега-3 покращує дії інсуліну і захищає організм від виникнення і розвитку діабету. При цьому не тільки поліпшується сприйняття інсуліну, але і знижується рівень холестерину в крові)
- при захворюваннях печінки для поліпшення функціонування печінки
- для профілактики та при захворюваннях щитовидної залози
- при захворюваннях шлунково-кишкового тракту
- для зниження кров'яного тиску і підтримки імунної системи людини
- для поліпшення стану шкіри та волосся
- для сприяння виведення токсичних речовин з організмів
- як загальнозміцнюючий засіб
- насіння льону має дуже сильні протипаразитарні властивості
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ:
Вживання насіння льону в лікувально-профілактичних цілях:
- для лікування і профілактики хвороб шлунково-кишкового тракту як обволікаючий і легкий проносний засіб: 2 ст. ложки насіння льону заливають 1 склянкою окропу і дають настоятися 10 хвилин, зрідка помішуючи. П'ють слизовий настій по 0,5 склянки до прийому їжі.
- при запорах, набрякле насіння льону приймають всередину 2-3 р. в день по 3 ч. ложки, запиваючи водою.
- для лікування і профілактики хвороб серця і судин, при онкологічних захворюваннях грудей і простати: 2 ст. ложки насіння льону заливають 1 ст. киплячої води, дають настоятися 10 хв. і приймають всередину.
- взагалі для здоров'я і профілактики можна просто постійно вживати в їжу цільне насіння льону, додавати їх в їжу (за деякими даними не менше 5 г. в день), а для лікування - 50 г. в день протягом від одного до декількох місяців.
- настій насіння льону: 2 ст. ложки насіння льону розвести в одній склянці окропу і настояти 20 хв. Вживати по 100 - 150 мл. 2-3 рази на день за 0,5 години до прийому їжі при кашлі і як проносний засіб при запорах, особливо при хронічному коліті.
ПРОТИПОКАЗАННЯ!
Індивідуальна чутливість до деяких компонентів.
УМОВИ ТА ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ:
Зберігати в упаковці виробника при температурі не вище 25оС і відносній вологості повітря не більше 75 %.
ФОРМА ВИПУСКУ:
Упаковка 100 г.