Іван-чай - розповсюджений та популярний ще з часів Київської Русі, завдяки своїм цілющим властивостям, ще з тих давніх часів вірять, що Іван-чай може захистити від багатьох захворювань.
Листя Іван-чаю насичене клітковиною, лектинами, вітаміном C, органічними кислотами, дубильними речовинами, пектином, флавоноїдами, та алкалоїдами, а також збагачене залізом, міддю, марганцем та іншими мікроелементами.
Корисні властивості Іван-чаю:
Знижує артеріальний тиск та уповільнює пульс, сприяючи здоров'ю серця.
Має протизапальні властивості.
Підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Покращує роботу шлунково-кишкового тракту та сприяє швидкому обміну речовин.
Допомагає боротися з дисбактеріозом та неприємностями у шлунку.
Діє як природний антисептик.
Знімає стрес, заспокоює нервову систему та полегшує безсоння.
Покращує стан шкіри, сприяючи зціленню ран та насичуючи її корисними речовинами.
Допомагає при проблемах з сечостатевою системою.
Сприяє виведенню токсинів з організму.
Щоб насолодитися цим корисним напоєм, заварюйте чайну ложку Іван-чаю склянкою окропу та залиште на 5-10 хвилин для настоювання. Також можете експериментувати, додаючи різні трави, ягоди чи спеції.
Незважаючи на безліч переваг, важливо пам'ятати, що не слід вживати Іван-чай тривалий період, оскільки це може призвести до розладів травного тракту. Рекомендується робити перерви в прийомі для уникнення побічних ефектів.