Чай із хризантеми
Квітковий чай з бутонів хризантеми особливо цінується в Азії, має оздоровлювальні властивості та відмінні смакові якості. Бутони сушаться природним шляхом і не піддаються додатковій обробці. Хризантема містить антиоксиданти, вітаміни А, В, С, мінерали та ефірні олії.
Чай рекомендують вживати в разі застудних, інфекційних захворювань, для зміцнення імунітету та за підвищеної температури тіла. Хризантема освіжає в спекотний літній день, полегшує стан у разі сонячного удару. Такий напій заспокоює нервову систему, сприяє міцному сну. Хризантема очищає організм від шлаків, покращує якість крові, знижує рівень холестерину.
Калорій у чаї з хризантемою 0, тож напій чудово підійде до будь-якої дієти.
Смакові характеристики: хризантема чайна має ніжний, квітковий, солодкуватий аромат. Злегка нагадує аромат ромашки або інших квіткових чаїв, але має свої унікальні відтінки. У смаку присутня природна м'яка солодкість, чай не вимагає додаткового додавання цукру або меду. Легкі трав'яні ноти додають глибину і складність смаку. Хризантема чудово поєднується з чорним і зеленим чаєм, особливо пасує до пуеру, пом'якшує його, надає солодкості. Досить додати 1-2 квітки хризантеми до іншого чаю, щоб змінити його звичайний смак.
Корисні властивості хризантеми:
- Антиоксидантні - напій містить безліч антиоксидантів, захищає клітини від окислювального стресу.
- Протизапальні - завдяки природним компонентам у складі, знижується запальні процеси в організмі.
- Поліпшення зору - в аюрведичній медицині бутони хризантеми використовують для поліпшення здоров'я очей, зменшують напругу очей, покращують нічний зір, запобігають таким очним захворюванням, як катаракта.
- Заспокійливі - чай з бутонів хризантеми допомагає знизити стрес, покращує настрій і сприяє релаксації.
- Зниження температури тіла.
- Зміцнення імунітету.
- Для серцево-судинної системи.
- Зниження артеріального тиску.
- Поліпшення стану шкіри, уповільнення процесу старіння.
Спосіб приготування:
Чистий чай: 5-6 бутонів на 200 мл. Залити водою гарячою водою, близько 80 градусів, настояти 5 хвилин. Додати мед або цукор за смаком.
Як добавка до чаю: 1-2 бутони на чашку вашого звичайного чаю.
Термін придатності: 2 роки від дати збору (вказано на упаковці). Чай упакований у герметичну упаковку. При такій розфасовці чай може довше зберігатися, вона не пропускає вологу і сторонні запахи та має зручну багаторазову застібку zip-lock.
Маса нетто: 25 грам.
Виробник: Siam Eco Food, Таїланд.