Немає в наявності
1 931₴
Щипці-кусачки кісткові із круглими губками вигнуті Щ-61 SURGIWELOMED
Немає в наявності
1 931₴
Призначені для освіження країв кістки та кісткових виступів після розпилу.
Щипці кісткові (кусачки) призначені для розсічення кістки, скуштування невеликих кісткових виступів при хірургічній обробці ран, обробці опила кістки при ампутації кінцівки, формування вхідних отворів при трепанації стінок порожнин.
Вимоги до кісткових щипців (кусачків);
1. Відносна легкість розсічення кістки без докладання значних зусиль на ручки інструмента.
2. Можливість точного моделювання при скуштуванні краю кістки.
3. Попередження ятрогенних ушкоджень сусідніх тканин. Усі краї щипців, крім ріжучих, мають бути закруглені.
4. Підвищена міцність всіх частин інструменту, що дозволяє розвивати велике зусилля без його поломки.
5. Можливість встановлення робочих частин інструменту у різних площинах.
6. Повернення робочих частин у вихідне положення у разі припинення зусилля на рукоятках.
7. Відносна універсальність, що визначає можливість без зміни інструменту виконувати різні маніпуляції на кістках різної товщини та форми.
8. Тривалий термін експлуатації інструмента.
Конструктивні особливості кісткових щипців (кусачок) Кісткові щипці (кусачки) мають такі частини:
1. Губки з ріжучими кромками різної форми.
2. Гвинтовий замок (подвійний чи ординарний).
3. Рукоятки з упорами, що підсилюють.
4. Пластинчасту поворотну пружину.
До особливостей влаштування кісткових щипців належать:
1. З'єднання робочих частин (губок) та рукоятки за допомогою замку посиленої конструкції.
2. Наявність поворотної пластинчастої пружини між рукоятками для повернення губок у вихідне (готове до роботи) положення після скуштування ділянки кістки.
3. Щільне змикання ріжучих кромок по всьому контуру (периметру).
4. Легкий, плавний хід шарнірної сполуки.
Стерилізація хірургічного інструментарію здійснюють кип'ятінням, автоклавуванням та антисептичними речовинами. Неріжучі інструменти стерилізують кип'ятінням в 1-2% розчині гідрокарбонату натрію, який перешкоджає окисленню металу та підвищує температуру кипіння. Можна кип'ятити інструменти у дистильованій воді. Інструменти, вимиті щіткою з милом та висушені після попередньої операції, опускають у воду на сітці у спеціальні металеві судини — стерилізатори, розміри яких варіюють залежно від кількості та розміру інструментів. Час кип'ятіння інструментів – 30 хв.