Основна користь шроту насіння льону полягає в клітковині, поліненасичених жирних кислотах, лігнанах (потужні антиоксиданти). Волокна клітковини, розчинні та нерозчинні, контролюють рівень шкідливого холестерину в крові, блокуючи його всмоктуваність у кишківнику. Вітаміни групи B, вітамін Е, йод, кальцій, цинк, залізо, каротин, магній, сірка, фосфор, калій, кремній, мідь, нікель, марганець, молібден, кобальт і хром підсилюють його лікувальний ефект.
Рекомендації до вживання: може бути рекомендована як додаткове джерело харчових волокон, для нормалізації мікрофлори кишківника, моторно-евакуаторної функції кишківника. Має обволікальні та протизапальні властивості.
Перед застосуванням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Харчова цінність (поживна), г (g)/100.0 г (g): білки — 1.5; жири — 15; вуглеводи — 5.4.
Енергетична цінність (калорійність), 100.0 г (g): 687.3 кДж (kJ) (162.6 ккал (kcal)).
Спосіб застосування: дорослим по 1 чайній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до приймання їжі. Запиваючи достатньою кількістю води (200.0 мл (ml)). Можна попередньо змішувати зі склянкою кефіру, йогурту, соку або іншої рідини та настоювати 3-5 хвилин.
Курс приймання: 1 місяць
Застереження: не перевищувати рекомендовану денну норму.
Продукт не є замінником різноманітного, збалансованого харчування і здорового способу життя. Протипоказання: індивідуальна нестерпність компонентів продукту, період вагітності й лактації, вік до 12 років.
Умови зберігання: зберігати в пакованні виробника, у сухому, захищеному від світла місці, за температури від 0 °C до 25 °C і відносної вологості повітря не більш ніж 75%. Зберігати в не доступному для дітей місці.