Гірчичний порошок - універсальний, корисний і потрібний в господарстві продукт, який повинен бути під рукою у кожної господині. Його отримують шляхом подрібнення макуха насіння рослини. Крім традиційного використання в кулінарії він знайшов також широке застосування в косметології, домашньому господарстві та народній медицині.
Гірчиця багата білками, органічними кислотами, крохмалем, ефірними оліями. В її складі вітаміни групи В, А, Е, D, а також мікроелементи калій, кальцій, магній, цинк, фосфор, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Завдяки вмісту омега-3 та омега-6 кислот гірчиця нормалізує рівень холестерину в крові, перешкоджає розвитку атеросклерозу, зміцнює сердечною м'яз, чистить судини. Вона має антиоксидантні властивості, захищає організм від вільних радикалів і підтримує імунітет. Ефірні олії продукту стимулюють травлення, пригнічують гнильну мікрофлору, мають розігріваючу, антисептичну і бактерицидну дію.
Гірчичний порошок використовують в якості спеції в чистому вигляді або як соус, додають при консервації овочів, при засолюванні та копченні риби, в паніруванні м'яса і курки.
Відома властивість гірчиці стимулює кровообіг і знайшла застосування в косметології як інгредієнт масок для волосся, щоб "розбудити" сплячі волосяні цибулини, забезпечити їх харчування і підсилити ріст волосся.
Сьогодні багато господинь відмовляються від застосування побутової хімії та для прибирання, віддаючи перевагу більш екологічні способи. Відмінною альтернативою мийних засобів для посуду є порошок гірчиці. Він прекрасно вбирає жир, знищує шкідливі бактерії, успішно справляється із залишками масла на сковорідках і тарілках.
МАЄ НАСТУПНУ ДІЮ:
- стимулює травлення
- покращує смак їжі
- має загальнозміцнювальну дію
- підвищує кровообіг
- надає антибактеріальний ефект
ПРОТИПОКАЗАННЯ:
Індивідуальна непереносимість.
УМОВИ ТА ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ:
Зберігати при температурі не вище 25°C.
ФОРМА ВИПУСКУ:
Упаковка 100 г.