Медунка лікарська трава 0,5 кг

Медунка лікарська трава 0,5 кг

Продавець:Корисності від Бузі

4.9/5  ( 78 оцінок )

345

Є в наявності

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я!
Увага! Перед застосуванням лікарського засобу чи медичного виробу рекомендується обов'язково ознайомитися з інструкцією та проконсультуватися з лікарем.
Опис та інструкція з користування наведені виключно з ознайомлювальною метою і не має бути використана як посібник з самолікування.
Тільки лікар може прийняти рішення про призначення препарату, а також визначити дози та способи його застосування.

Гарантія. Законом про захист прав споживачів не передбачено повернення цього товару належної якості. 

Опис

Медуниця лікарська трава. Смоктунчікі. Pulmonaria officinalis. L.

Заготовляють траву медунки під час цвітіння, збирати треба акуратно, бо легко висмикується із землі. Сушать швидко в теплому, провітрюваному приміщенні, щоб сировина не потемніла.

Містить сапоніни, таніди до 10%, каротин, рутин, аскорбінову кислоту до 30 мг%, слизу. Рослина багата на мідь, марганець, ванадій, срібло, нікель, крем'яну та до 30мг% аскорбінової кислот.

Використовують на жаль тільки в народній медицині, хоча в Австрії та Німеччині випускаються препарати з цією травою. У ФРН трава офіційна.

Смоктунчики використовують для лікування верхніх дихальних шляхів як відхаркувальне, а так само для лікування виразки з підвищеною кислотністю шлункового соку. Є вказівки на протиракову діяльність. Трава, як правило, використовується в суміші з іншими рослинами (спориш, хвощ, кропива, оман).

Застосування:

- настій: 1 столову ложку подрібненої трави залити 1 склянкою окропу, настояти, 30-40 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 десь у день.

- Настій при маткових кровотечах: 2 столові ложки подрібненої трави залити 2 склянками води, кип'ятити на водяній бані 15 хвилин, настояти 1 годину, процідити. Приймати по 1/2 склянки 3-4 десь у день,за 30 хвилин до їжі.

- Настойка: Наповнити подрібненою травою скляну пляшку на 1/3, залити догори горілкою. Настояти 2 тижні у темному місці, періодично збовтуючи, процідити. Приймати по 1 чайній ложці 3 десь у день їжі.

- Зовнішньо: 100 грам подрібненої трави залити 500 мл. окропу, настояти 2 години, процідити. Застосовують як примочок на рани, виразки, опіки.

ПРОТИПОКАЗАННЯ:

- індивідуальна нестерпність,

- Дітям до 3-х років,

- Запор

-Підвищена згортання крові

-Атонія кишечника

Характеристики

Фасування, г
Термін придатності
  • 24 місяці
Умови зберігання
  • Зберігати в герметичній упаковці при температурі від + 3°С до + 20°С і відносній вологості повітря не більше 70%
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами