Тест для виявлення вірусів грипу А та В Wondfo

Тест для виявлення вірусів грипу А та В Wondfo

Продавець:MX.MED

4.8/5  ( 108 оцінок )

350

180

Є в наявності

11

Гарантія. Законом про захист прав споживачів не передбачено повернення цього товару належної якості. 

Опис

Призначення

Тест Wondfo для виявлення вірусів грипу А та В – це якісний експрес-аналіз, який визначає вірус грипу типу A (включаючи підтип H1N1) та нуклеопротеїнові антигени вірусу грипу типу B, у мазку з носової порожнини. Пристрій використовують для диференціальної діагностики інфекції грипу типів A і B.

Короткий опис

Грип є висококонтагіозною гострою вірусною інфекцією дихальних шляхів. Це інфекційне захворювання, яке легко передається через кашель або чхання за допомогою розпорошених крапель, що містять живий вірус. Спалахи грипу виникають щорічно в осінні та зимові місяці. Існує три типи вірусів грипу: A, B і C. Тільки віруси грипу типу A класифікуються за підтипами на основі двох поверхневих глікопротеїнів, а саме гемаглютиніна (HA) і нейрамінідази (NA). Підтипи вірусів грипу A та B, своєю чергою, класифікуються за штамами.

Люди можуть бути інфіковані вірусами грипу типу A, B і C. Підтипи вірусу грипу A, які нині поширені серед людей у всьому світі, включають віруси H1N1, H1N2 і H3N2. Тип B вірусу грипу може викликати захворюваність і смертність серед людей, але в цілому він асоціюється з менш важкими епідеміями, ніж віруси грипу типу А. Попри те, що віруси грипу типу B можуть викликати епідемії серед людей, вони не викликають пандемії. Вірус грипу типу С у людей викликає захворювання легкого ступеня та не викликає епідемій чи пандемій.

Збір і підготовка зразків

  1. Витягніть тампон для взяття мазка з носової порожнини, що надається. Відхиліть голову пацієнта назад під кутом 70° і обережно вставте тампон для взяття мазка з носової порожнини в ніздрю, в якій найбільша кількість секреторних виділень.
  2. Дуже обережно обертайте та проштовхуйте тампон, доки не відчуєте опір на рівні носової раковини. Обережно обертайте тампон, торкаючись стінок носової порожнини, кілька разів.

Результати дослідження найінформативніші за умови проведення тесту відразу після збору зразків. Якщо провести тест негайно неможливо, мазки необхідно помістити в суху стерильну пластикову пробірку (не входить до комплекту постачання) і зберігати при температурі від 2°C до 4°C протягом 8 годин.

Процедура проведення аналізу

Перед проведенням тесту доведіть тестовий пристрій, зразок та буфер для екстракції до кімнатної температури (18°C – 30°C).

  1. Використовуйте пробірку для екстракції для кожного зразка для проведення тесту та відповідним чином позначте кожну пробірку.
  2. Утримуйте флакон із буфером для екстракції перевернутим у вертикальному положенні та додайте 8 крапель (близько 400 мкл) буфера для екстракції у пробірку для екстракції.
  3. Помістіть тампон зі зразком у пробірку та обертайте тампон 10 разів, притискайте головку тампона до внутрішньої стінки пробірки для вивільнення зразка з тампона.
  4. Вийміть тампон. Для того, щоб звільнити якнайбільше рідини з тампона - притискайте головку тампона до внутрішньої поверхні пробірки екстракції під час витягування. Утилізуйте тампон. Закрийте ковпачком пробірку і перемішайте вміст, обережно обертаючи пробірку.
  5. Вийміть тестовий пристрій із герметичного пакування, для чого розірвіть пакет по лінії відриву. Внесіть 3-4 краплі (близько 80-100 мкл) екстрагованого зразка з пробірки для екстракції в лунку для зразка тестового пристрою, обертаючи та стискаючи пробірку як показано на малюнку.
  6. Оцініть результати тесту через 15 – 20 хвилин. Не оцінювати результати більше ніж через 30 хвилин.

Інтерпретація результатів

  • Позитивний. Візуалізується забарвлена смужка у контрольній ділянці та одна або дві смужки у відповідній тестовій ділянці. Це вказує на позитивний результат для вірусу грипу типу А/В у певній тестовій ділянці.
  1. Позитивний тип А. Наявність однієї забарвленої смужки у тестовій ділянці «2», близько до контрольної ділянки, та однієї смужки у контрольній ділянці свідчить про позитивний результат тесту на вірус грипу типу А.
  2. Позитивний тип B. Наявність однієї забарвленої смужки в тестовій ділянці «1», далеко від контрольної ділянки, і однієї смужки в контрольній ділянці свідчить про позитивний результат тесту на вірус грипу типу B.
  3. Позитивний на типи A та B. Наявність забарвлених смужок у двох тестових ділянках («1» + «2») та однієї смужки у контрольній ділянці свідчить про позитивний результат тесту на віруси грипу типів А та B.
  • Негативний. Забарвлена смужка візуалізується в контрольній ділянці. Забарвлена смужка відсутня у відповідній тестовій ділянці. Це вказує на те, що концентрація антигену вірусу грипу типів А/В у певній тестовій ділянці є нульовою або нижчою за межу чутливості тесту.
  • Недійсний. Забарвлені смужки відсутні взагалі або смужка з'являється тільки в тестовій ділянці, а в контрольній ділянці відсутня. Повторіть тестування зразка за допомогою іншого тестового набору.

Запобіжні заходи

  • Цей набір призначений лише для застосування in vitro. Не ковтати.
  • Не змішувати компоненти із різних партій наборів.
  • Не використовувати тестовий набір після закінчення терміну придатності.
  • Не використовувати набір, якщо пакування має пошкодження або погано запаяна.
  • Зберігати у недоступному для дітей місці.
  • Після застосування утилізувати. Не можна використовувати тест більш ніж один раз.
  • Пробірка для екстракції та тампон для взяття мазка з носової порожнини є одноразовими матеріалами – не застосовувати для кількох зразків.
  • Усі зразки мають розглядатися як потенційно інфікований матеріал. Під час роботи зі зразком необхідно одягати захисні рукавички. Після проведення тесту ретельно помийте руки.
  • Уникайте розбризкування або розпилення речовини.

Умови зберігання

  • Зберігати при температурі від 2°C до 30°C у закритому пакуванні до закінчення терміну придатності.
  • Зберігати у місці, захищеному від світла, вологи та високої температури.
  • Не заморожувати.

Обмеження процедури

  • Цей тест був розроблений лише для тестування мазків із носової порожнини.
  • Як і для будь-яких діагностичних процедур, підтвердження діагнозу можна зробити лише після перевірки всіх клінічних та лабораторних результатів дослідження.
  • Негативний результат тесту може бути отриманий, якщо рівень антигену у зразку нижче за межу чутливості тесту, або якщо збору зразків було проведено неправильно.
  • Негативні результати тесту не призначені для виключення інших вірусних інфекцій, не пов'язаних із вірусом грипу.
  • Позитивні результати тесту не виключають коінфекції з іншими збудниками та не призначені для визначення специфічного підтипу вірусу грипу типу А.

Характеристики

Термін придатності
  • 24 місяці
Країна реєстрації бренда
  • Китай
Країна-виробник
  • Китай
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами