Тест для виявлення антигенів ротавірусу (фекалії) Ecotest

Тест для виявлення антигенів ротавірусу (фекалії) Ecotest

Продавець:MX.MED

4.7/5  ( 114 оцінок )

90

70

Є в наявності

7

Гарантія. Законом про захист прав споживачів не передбачено повернення цього товару належної якості. 

Опис

Призначення

Тест для виявлення антигенів ротавірусу - це швидкий візуальний імунохроматографічний тест для якісного попереднього визначення ротавірусу у зразках калу людини. Цей комплект призначений як допоміжний засіб для використання у діагностиці інфекцій, спричинених ротавірусом.

Короткий опис

Ротавірус - найпоширеніший вірусний агент, що відповідає за гострий гастроентерит, головним чином у маленьких дітей. Його відкриття в 1973 році та встановлення зв’язку з інфантильним гастроентеритом представляли дуже важливе значення у вивченні гастроентериту, не викликаного гострою бактеріальною інфекцією. Ротавірус передається оро-фекальним шляхом з інкубаційним періодом 1-3 дні. Ідеально підходять для виявлення антигенів ротавірусу зразки, взяті протягом третього та п’ятого дня хвороби. Ротавірус все ж можна знайти, поки діарея триває. Ротавірусний гастроентерит може призвести до смертності для груп ризику, таких як немовлята, літні люди та імунокомпрометовані пацієнти. У помірному кліматі ротавірусні інфекції трапляються переважно в зимові місяці. Повідомлялося про ендеміки, а також про епідемії, які зачіпають близько тисячі людей. З госпіталізованими дітьми, які страждають на гостре захворювання шлунка, до 50% аналізованого зразка були позитивними щодо ротавірусу. Віруси розмножуються в ядрі клітини та, як правило, є специфічними видами господарів, що виробляють характерний цитопатичний ефект.

Збір та зберігання зразків

  • Для досягнення найкращих результатів слід проводити збір зразків при ранніх симптомах. Якщо зразки були зібрані через тривалий час після виникнення симптомів діареї, кількість антигену може бути недостатньою для отримання позитивної реакції або виявлення антигенів може бути не пов'язаним із діареєю. Максимальне виведення ротавірусу з калом у пацієнтів з гастроентеритом відбувається через 3-5 днів після появи симптомів.
  • Тест слід проводити безпосередньо після збору зразка. Не залишати зразки при кімнатній температурі на тривалий час. Зразки зберігати при температурі від 2°C до 8°C протягом 72 годин. При необхідності більш тривалого зберігання зразків температура не повинна перевищувати -20°C.
  • Доведіть зразки до кімнатної температури перед дослідженням.
  • Зразки слід запакувати відповідно до дійсних вимог до транспортування етіологічних агентів, якщо вони транспортуються.

Процедура проведення аналізу

Тести, зразки, буфер та/або контрольні зразки довести до кімнатної температури (15°C - 30°C) перед використанням.

А. Збір і попередня обробка зразків:

  1. Дотримуйтесь порядку роботи, вказаного в даній інструкції. Для досягнення найкращих результатів тест слід проводити протягом 2 годин після збору зразка. Обережно відкрутити кришечку пробірки з аплікатором.
  2. Для твердих зразків: Обережно відкрутити кришечку пробірки з аплікатором (піпеткою), слідкуючи за тим, щоб не розлити та не розбризкати розчин з пробірки. Виконати забір зразка за допомогою аплікатора (піпетки), зануривши його у принаймні 3 довільних місця зразка калу для отримання приблизно 50 мг (mg) фекалій (еквівалентно до 1/4 горошини).
  3. Для рідких зразків: Тримаючи аплікатор (піпетку), вертикально, відібрати зразок фекалій та перенести 2 краплі рідкого зразка в пробірку для розведення зразка з буфером.
  4. Помістити аплікатор (піпетку), у пробірку та щільно закрутити кришку, слідкуючи за тим, щоб не відламати кінчик пробірки.
  5. Активно потрусити пробірку, щоб змішати зразок з буфером для екстракції. Зразки, підготовлені у пробірці, можна зберігати протягом 6 місяців при температурі -20°C, якщо тест не було проведено протягом години після підготування.

Б. Проведення тесту

  1. Витягнути тест з саше та помістити на чисту, рівну поверхню. Для досягнення найкращих результатів тест слід провести протягом години.
  2. Відкрутити пробірку зі зразком з іншої сторони та, обгорнувши серветкою, відламати кінчик пробірки. Тримати пробірку вертикально, внести 2 краплі розчину до отвору для зразків на тест-касеті. Уникати формування бульбашок в отворі для зразків і не наносити розчин на область результатів. Коли тест почне працювати, мембрана почне забарвлюватись.
  3. Дочекатись появи кольорової(-их) смужки(-ок). Оцінити результат тесту через 10 хвилин. Не інтерпретувати результати, отримані пізніше, ніж через 20 хвилин.
  4. Примітка: Якщо зразок не мігрує (наявність частинок), слід центрифугувати екстраговані зразки, що містяться у флаконі з екстракційним буфером, потім зібрати 80 мкл (μl) супернатанту, внести до отвору для зразків нової тест-касети та провести тест ще раз, дотримуючись зазначених вище інструкцій.

Інтерпретація результатів

  • Позитивний: Дві забарвлені смужки на мембрані. Одна смужка з’являється в контрольній зоні (C), а друга – в тестовій зоні(T).
  • Негативний: Тільки одна забарвлена смужка в контрольній зоні (C). В тестовій зоні (T) не з’являється видимої забарвленої смужки.
  • Недійсний: Відсутність забарвленої смужки в контрольній зоні (C). Результати тестів, які не дали забарвлення смужки в контрольній зоні, не слід враховувати. Перегляньте порядок роботи та повторіть тест з новою тест-касетою.

Примітка:

  • Інтенсивність забарвлення в тестовій зоні (T) може відрізнятись залежно від концентрації аналітів, наявних у зразку. Тому поява смужки будь-якої інтенсивності забарвлення в тестовій зоні повинна вважатись позитивним результатом. Зверніть увагу, що тест є лише якісним і не призначений для визначення концентрації аналітів у зразку.
  • Основними причинами отримання недійсного результату можуть бути недостатній об’єм зразка, недотримання процедури тестування або використання тестів після закінчення терміну придатності.

Обмеження тесту:

  • Тест для виявлення антигенів ротавірусу призначений для професійного діагностичного використання in vitro.
  • Тест для виявлення антигенів ротавірусу у калі призначений для використання лише зі зразками калу людини.
  • Як і з іншими діагностичними тестами остаточний клінічний діагноз не повинен базуватися на результатах одного тесту, а повинен бути поставлений лікарем лише після оцінки всіх клінічних та лабораторних результатів.
  • Якщо результат тестування негативний, а клінічні симптоми зберігаються, рекомендується провести додаткове тестування з використанням інших клінічних методів. Негативний результат не виключає можливості зараження ротавірусом з низькою концентрацією вірусних частинок.

Умови зберігання:

  • Зберігати при температурі від 2°C до 30°C у закритому пакуванні до закінчення терміну придатності.
  • Тест повинен зберігатись у герметично закритому саше до використання.
  • Не заморожувати.
  • Компоненти комплекту слід захищати від забруднення. Не використовувати при наявності ознак мікробного забруднення або осаду. Біологічне забруднення дозаторів, контейнерів або реагентів може призвести до помилкових результатів.
  • Зберігати у місці, захищеному від сонячного світла, впливу вологи та високої температури.
  • Використовуйте тест при вологості від 20% до 90% і температурі від 10°C до 30°C.
  • Термін придатності тесту становить 24 місяці від дати виготовлення.

Комплектація:

  1. Один тест в одному пакуванні. Одне пакування містить тест-касету, поглинач вологи. Поглинач вологи призначений для зберігання набору і не використовується при проведенні тесту.
  2. Пробірка з аплікатором (піпеткою) для забору зразка та буферним розчином для його розведення.
  3. Інструкція.

Запобіжні заходи:

  • Тільки для діагностики in vitro.
  • Не використовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на пакуванні. Не використовувати тест, якщо саше пошкоджено. Не використовувати повторно.
  • Не ковтати та не вдихати компоненти тесту.
  • Не допускати перехресного мікробіологічного забруднення зразків, використовувати для кожного з них окремий контейнер для збору зразків.
  • Перш ніж провести аналіз, уважно прочитати інструкцію.
  • Не вживати їжу, напої та не палити у місці обробки зразків та комплектів. Поводитись зі зразками, враховуючи, що вони можуть містити збудники інфекції. Дотримуватись визначених запобіжних заходів у відношенні мікробіологічних ризиків протягом усієї процедури, а також дотримуватись стандартних процедур належної утилізації зразків. Носити захисний одяг, такий як лабораторні халати, одноразові рукавиці та засоби захисту очей при дослідженні зразків.
  • Буфер для розведення зразка містить азид натрію, що може вступати в реакцію зі свинцевими або мідними трубами, формуючи вибухонебезпечні азиди металів. При утилізації буфера для розведення зразка або вилучених зразків завжди зливати велику кількість води, щоб запобігати формуванню азидів.
  • Не замінювати та не змішувати реагенти з різних партій.
  • Вологість і температура можуть негативно вплинути на результати.
  • Використані досліджені матеріали утилізувати відповідно до санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами.

Принцип дії

Тест для виявлення антигенів ротавірусу (кал) – тестовий пристрій для виявлення ротавірусу за допомогою візуальної інтерпретації зміни кольору у тестовій зоні (Т). Антиротавірусні антитіла іммобілізуються на мембрані в тестовій зоні (Т). Під час тестування екстраговані антигени, при їх наявності, зв'язуються з антиротавірусними антитілами, кон'югованими із забарвленими частинками на пластинці зі зразком. В міру того, як зразок рухається мембраною вгору під впливом капілярних сил та взаємодіє з реагентами на мембрані, кон’югований комплекс буде захоплюватися антиротавірусними антитілами в тестовій зоні. Надлишки забарвлених частинок фіксуються на внутрішній контрольній зоні. Наявність однієї забарвленої смужки в тестовій зоні (Т) вказує на позитивний результат для специфічних вірусних антигенів, тоді як її відсутність вказує на негативний результат. Кольорова смужка в контрольній зоні (С) кожної тестовій лінії служить контролем дійсності тесту.

Характеристики

Термін придатності
  • 24 місяці
Країна реєстрації бренда
  • Китай
Країна-виробник
  • Китай
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами