Артишок фіточай — дієтична добавка до раціону, яка створює оптимальні дієтологічні умови для нормалізації функціонування печінки, нирок.
Цей незвичайний на вигляд овоч ще в античні часи використовували у разі проблем печінки та жовчного міхура, а також для очищення крові. У Давньому Єгипті артишок високо цінували за поживні якості, а Пліній називав його «їжею багатіїв». Сьогодні вченим відомо, що артишок багатий на клітковину, калій, кальцій, залізо, фосфор та інші елементи, необхідні для нормальної роботи організму. Він сприятливо впливає на здоров'я людей із порушенням функції печінки, знижуючи рівень холестерину в крові, допомагає у разі атеросклерозу, зобу, гепатиту, а також покращуючи секрецію жовчного міхура.
Зазвичай з лікарською метою використовують кошики артишоку, хоча як цілющим зіллям можна скористатися всіма частинами рослини. Готовність суцвіть до використання розпізнають за відмінністю верхніх листочків обгортки. Листя збирають під час цвітіння, суцвіття — незабаром після цвітіння, коріння — восени
- Нормалізує роботу печінки та нирок
- Підсилює секрецію жовчі
- Стимулює виведення шкідливого холестерину та ліпідів з організму
- Допомагає у разі нудоти, відчутті важкості, метеоризму
- Усуває біль, викликаний недостатньою функцією печінки
- Знижує вміст жиру та холестерину в крові.
Відгуки покупців 2