Гірчичний порошок — універсальний, корисний і потрібний у господарстві продукт, який має бути під рукою в кожної господині. Його отримують способом подрібнення макухи насіння рослини. Крім традиційного використання в кулінарії, він знайшов також широке застосування в косметології, домашньому господарстві та народній медицині.
Гірчиця багата на білки, органічні кислоти, крохмаль, ефірні олії. В її складі вітаміни групи В, А, Е, D, а також мікроелементи калій, кальцій, магній, цинк, фосфор, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Завдяки вмісту омега-3 й омега-6 кислот гірчиця нормалізує рівень холестерину в крові, перешкоджає розвитку атеросклерозу, зміцнює серцевий м'яз, чистить судини. Вона має антиоксидантні властивості, захищає організм від вільних радикалів і підтримує імунітет. Ефірні олії продукту стимулюють травлення, пригнічують гнильну мікрофлору, чинять розігрівальну, антисептичну й бактерицидну дію.
Гірчичний порошок використовують як спецію в чистому вигляді або як соус, додають під час консервації овочів, у разі засолювання та копчення риби, у паніруванні м'яса та курки.
Відома властивість гірчиці стимулювати кровообіг знайшла застосування в косметології як інгредієнт масок для волосся, щоб "розбудити" волосяні цибулини, які сплять, забезпечити їхнє живлення й підсилити ріст волосся.
Сьогодні багато господинь відмовляються від застосування побутової хімії для прибирання, віддаючи перевагу більш екологічним способам. Чудовою альтернативою мийним засобам для посуду є порошок гірчиці. Він прекрасно вбирає жир, знищує шкідливі бактерії, успішно справляється із залишками олії на сковорідках і тарілках.
Здійснювана дія:
- Стимулює травлення
- Покращує смак їжі
- Надає загальнозміцнювальну дію
- Підвищує кровообіг
- Надає антибактеріальний ефект
- Протипоказання:
- Індивідуальна чутливість
Ця продукція не є препаратом медичного призначення.
Відгуки покупців 1