Іван-чай — дієтична добавка до раціону, яка створює оптимальні дієтологічні умови для нормалізації функціонування органів шлунково-кишкового тракту.
Іван-чай (плакун, зніт, копорський чай, кипрій, дикий льон) — у XIX столітті він був одним із найпопулярніших напоїв у Європі.
Листя іван-чаю містить каротин, аскорбінову кислоту, пектин, слиз, флавоноїди та інші корисні елементи. Дослідження показали, що він має протизапальні й обволікальні властивості, завдяки чому корисний у разі виразок, колітів і гастритів, а також у разі проблем сечостатевої системи. Вітаміну С в іван-чаї міститься втричі більше, ніж в апельсинах. Тому він незамінний у разі порушення обміну речовин і анемії, сприяє загальному зміцненню організму, неабияк підвищує імунітет. Також сприятливо впливає чай на ротову порожнину, є прекрасною профілактикою пародонтозу та карієсу, нормалізує стан слизової рота.
Іван-чай не містить кофеїну, сечової, пуринової й щавлевої кислот, які, потрапляючи в організм у складі звичайного чаю або кави, можуть порушити обмін речовин, викликати звикання й залежність.
Відгуки покупців 7